Koronavirüs (Covid 19) Tedbir Planı

Değerli Velimiz;
Ülkemizde Koronavirüs salgın vakalarının artmaması için her bireyin üzerine düşen ciddi görevler olduğu gibi Gop Okulları olarak oluşturduğumuz birimler ve aldığımız önlemler aşağıda sıralanmıştır.
Okulumuzda aldığımız önlemler
Gop Okulları olarak kampüslerimiz ile tüm öğrenci, öğretmen ve personel servisleri virüslere karşı etkisi kanıtlanmış yöntemlerle dezenfekte edilmektedir.
Öğrenci, öğretmen ve personelimize salgının önlenmesi konusunda bilgilendirme yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığının hazırladığı videolar tüm sınıflarımızda izletilmekte olup aynı zamanda Sağlık Bakanlığına ait broşür ve afişler okulumuz panolarında yer almaktadır.
Kantin, yemekhane, mutfak gibi yiyecek ve içeceklerle direkt temasın olduğu yerlerde hijyen sağlayan (Micro, Sanita, Food, Hand On, Alcohol Plus) ürünler kullanılmaktadır.
Öğrencilerimize gerekli görüldüğü hallerde ateş ölçümü yapılacak olup herhangi bir hastalık belirtisi gösteren öğrenci olduğu takdirde velilerle iletişime geçilip gereken önlemlerin alınması sağlanacaktır.
Özellikle ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerinin öğretmen gözetiminde sıklıkla ellerini yıkamaları sağlanacaktır. Bütün sınıflarda el dezenfektanı bulunmaktadır.
Siz değerli velilerimizden;
Ateş gibi hastalık belirtisi gösteren öğrencilerimizin okula gönderilmemesi,
Herhangi bir rahatsızlıktan sonra iyileşme gösteren öğrencilerin okula gelmeden önce doktor raporlarını idareye ulaştırmaları,
Yurt dışı seyahati yapan öğrenci ve velilerimizin 14 gün boyunca T.C. Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu “Yeni Koronavirüs Evde İzleme (Karantina) Kuralları” na uyması ve okul ziyaretlerini gerçekleştirmemelerini önemle rica ederiz.
Gop Okulları olarak Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaları yakından takip ederek gerekli önlemleri aldığımızı belirtmek isteriz.
Saygılarımızla.
Gop Okulları