Endüstriyel Ürünler Tasarımı

Eğitim Ücreti %100 Devlet Destekli

Endüstriyel Ürünler Tasarımı

%100 DEVLET DESTEĞİ

Öğrencilerimizin eğitim öğretim ücretinin tamamı Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla Devlet tarafından mezun oluncaya kadar karşılıksız olarak karşılanır.

MESLEĞİN TANIMI:

Endüstriyel ürün tasarımcısının sahip olduğu teknik resim çizme, maket ve prototip yapma, endüstriyel ürün geliştirme sürecine destek verme yeterlikleri ve temel tasarım, imalat ve ergonomi bilgi ve becerilerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Alanın Amacı ve İstihdam Alanları

Tasarım teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Endüstriyel tasarım danışmanlık firmalarında

2. Firmaların ürün tasarımı ve geliştirme birimlerinde

3. İmalat sanayine modelleme, prototip yapımı ve bilgisayar destekli çizim hizmeti veren firmalarda çalışabilirler.

Eğitim Programı

* Sınıflar 24 kişiliktir.

* Akademik öğretimde ilkemiz; öğrencilerimizi seçtikleri mesleki alanda uzmanlaşabilecekleri yüksek öğrenim programlarına hazırlamaktır.

* Sınıflarımız, öğrencilerimize ders takibi için gerekli olan odaklanmayı sağlayacak şekilde, modern bir yapıda dizayn edilmiştir.

* Öğrencilerimizin gelişimleri, başarıları, sınav sonuçları ve ödevleri internetten okulumuza özgü eğitim portalı aracılığıyla takip edilebilir.

Rehberlik

Rehberlik; kişilerin mantıklı kararlar verebilmeleri ve kararlarının sonuçları konusunda sorumluluk alabilmeleri için kendilerini ve yaşadıkları dünyalarını anlayabilmelerine yardımcı olma sürecidir.

Üniversite

Öğrencilerin 12. Sınıfı tamamlamaları itibari ile üniversite sınavına girerek sınavına kendi bölümlerinin 2 yıl süreli Meslek Yüksek Okulu, Ön lisans programlarından birini seçtiği takdirde ek puan alarak bu bölümlere girmesi daha kolay gerçekleşmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz lise öğrenimleri boyunca benzer ders ve çalışmaları gördüklerinden dolayı bu programlarda alan dışı gelen öğrencilere kıyasla çok daha başarılı olmaktadırlar.

İş Sağlığı ve Güvenliği

Okulumuzda profesyonel hizmet vermekte olan Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB), öğrencilerimizin güvenliği ve profesyonel kariyerlerinde gerçekleşebilecek kazaların önüne geçebilecek önlemler konusunda iş güvenliği uzmanları ve iş yeri hekimleri ile birlikte çalışarak bilgilendirme seminerleri ve uygulamalı çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Tasarım Alanı Hakkında

Endüstriyel Tasarım Bölümünün kapsamı, seri üretim ile üretimi gerçekleştirilebilecek her türlü ürünün kullanıcıların ihtiyaçları değerlendirilerek tasarımının yapılmasını içerir. Söz konusu bölümün amacı, kullanılabilirlik, form, ergonomi, üretim aşamasındaki problemlere karşı çözüm üretebilen, yeni ürünlerin AR-GE sürecini başarıyla koordine edebilen endüstri ürünleri tasarımcısı yetiştirmektir.