Web Tasarımı ve Grafik Tasarım

0(212) 417 64 71

2024-2025 Yeni Dönem Kayıtları Devam Ediyor

Yazılım ve Program Geliştirme Nedir?

Yazılım geliştirme, bir şirketin, ekibin veya bireyin yeni bir yazılım programı oluşturmak için genel bir plan tasarladığı ve uyguladığı süreçtir. Bu işlem aynı zamanda bu yazılımın yeni bir versiyonunu oluşturmak için kurulmuş bir programa da uygulanabilir, ancak bu yeni versiyon önceki versiyondan büyük ölçüde farklı olmadıkça işlemin kısaltılmış versiyonudur. Yazılımdan neye ihtiyaç duyulduğunu anlamak, başlatmak için bir plan geliştirmek, kodu yazmak ve başlatmadan önce hata sınaması yapmakla başlayarak bu süreçte çok sayıda adım vardır. Yazılım geliştirme, tek bir programlayıcıdan düzinelerce veya yüzlerce kişiye kadar her şeyi içeren bir işlem olabilir.

Visual Studio

Windows için IDE yani entegre bir geliştirme ortamıdır. Visual Studio, Microsoft Windows, Windows Mobil, Windows CE, .NET Framework, .NET Compact Framework ve Microsoft Silverlight tarafından desteklenen tüm platformlar için yönetilen kod ile birlikte yerel kod ve web siteleri, web uygulamaları ve web hizmetleriyle ilgili kodlar yazmak için kullanışlı bir programdır.

Dijital Sertifikalar

Dijital dünyanın şekillendirici şirketlerinden olan Google, yerel kurumlarla geliştirdiği eğitim programlarından birini Türkiye’de de hayata geçirdi. TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve TOBB işbirliği ile hayata geçirilen Google Dijital Atölye; dijital dünyanın birçok kavramını detaylı bir şekilde hem online hem de yüz yüze eğitimler ile öğretiyor.

Robotik ve Kodlama

Robotik kodlamalar C/C++, Python, Java, C# gibi diller ile yazılabilir. Wiring, Embedded C ve Mbed gibi diller de kullanılabilir ancak bunlar zaten C++ tabanlıdır. Robotik kodlama kulağa biraz masalsı gelse bile aslında temel kodlama ile oldukça benzerdir. Uygulamanın tıkladığınızda açılmasını yazan biri, robotun bir şey algıladığında açılmasını da yazabilir.

Daha fazla bilgi

Nesne Yönelimli Programlama (Oop)

OOP programı "Object Oriented Programming" olarak adlandırılan ve Türkçe açıklaması "Nesne Yönelimli Programlama" olarak bilinmektedir. Her işlevin nesnel olarak soyutlandığı bir bilgisayar programlama şeklidir. Örnek vererek açıklamak gerekirse, gerçek hayatımızda gördüğümüz birçok nesnenin bilgisayar ile sanal ortama aktarılma şeklidir. Yani nesnelerin rengi, durumu, ismi, üretim yılı, üreticisi gibi birçok özelliğin bilgisayar ortamında gösterilmesi bu duruma örnek olarak gösterilebilir.

Eğitim İçeriği

Öğrencilerimize; 9. Sınıftan başlayarak, üç yıllık süreçte Yazılım eğitimi veriyoruz. Bu dersler ile öğrencilerimiz masaüstü ve web uygulamaları geliştirebilecek. Bu programı bitiren öğrencilerimiz, mezun olduklarında rahatlıkla iş bulabilecek yetkinlikte ve konumda, donanımlı bireyler olacaklar.

Web Programlama Nedir?

Web Programlama, temel ve basit anlamıyla bir web sitesi oluşturmak için yazılan kaynak koddur.

Şuan bulunduğunuz bu site, sosyal medyada arkadaşlarınıza like attığınız facebook,twitter, alışveriş yaptığınız e-ticaret siteleri hep web programlamanın eseridir.

Web Programlama temelde 2 ye ayrılır. İstemci ( Front-End) ve Sunucu (Back-End)  taraflı programlamadır.

ASP.NET Core Nedir?

ASP.NET Core, .NET teknojileri ile yazılım geliştirme çalışmaları yapan geliştiricilerin daha duyarlı, güvenilir ve genişletilebilir uygulamalar geliştirebilmelerini kolaylaştırmaktadır.

ASP.NET Core, tüm ASP.NET altyapısının yeniden tasarlanarak, Web API ve MVC altyapıları ile birleştirilmesini sağlamıştır.

Web uygulamaları için API’lar oluşturulması bu şekilde daha kolay hale gelmiştir. Microsoft bu platformu düzenli olarak geliştirmektedir. ASP.NET Core teknolojisi sayesinde modern uygulamaları daha az efor ve maliyet ile, daha kısa sürede oluşturabilmeye olanak sağlanmıştır.